Saturday, June 26, 2010

Shopping is really gud therapy...

Pagi-pagi lagi saya ke Taman Tasik Shah Alam bagi menjayakan program gerakan membaca perdana yang turut disertai lebih 14000 rakyat negeri Selangor, sungguh ramai. Kesesakkan pun agak luar biasa. Walaupun matahari mula menerik, orang ramai tetap setia di Taman Tasik Shah Alam. Saya juga sempat menghabiskan 3 majalah ilmu tika itu.

Saya beransur meninggalkan majlis kerana agenda Sabtu akan diteruskan dengan shopping. Agak sukar mendapat parking di Sunway, nasib baik di level 7 tanpa bumbung masih ada ruang. Uhh.. singgah di restoren ayam penyek bagi menu tengahari, saya teruskan "jalan-jalan" cari barang.. bez sangat apabila sales masih belum tamat. Sangat benar shopping is really gud therapy.... rasa sangat puas, barang yang dibeli berkualiti, dan sekali-sekala tidak salah untuk berhabis untuk diri sendiri. Dengan berberlanja hampir 1.4k saya bersyukur mendapat barang-barang yang saya inginkan... beshhh!!!

Indahnya Jumaat 25 Jun...

Saya amat menyukai Jumaat! kalau di tempat kelahiran sendiri Jumaat adalah hari cuti. Jumaat adalah waktu yang singkat. Lewat 25 jun, pagi Jumaat saya dan Puspa ke Masjid Biru Shah Alam bagi menjayakan program Selangor Fam Trip 2010. Kami tidak dapat menyertai keseluruhan program yang berlangsung pada 25-29 Jun dek banyak kerja dan mesyuarat yang perlu dilunaskan. Untuk itu, saya dan Puspa hanya menjadi LO prgram yang berlangsung di Bandaraya Shah Alam sahaja.

Perjalanan pagi diteruskan ke Denai Alam iaitu kawasan produk pelancongan baru. Ternyata ada ketenangan di situ. Angin sepoi bahasa dan persekitaran sedap mata memandang. Saya sempat bersarapan dengan Pengrus DARC, Mr Teo dan PR person Zharif (insan istimewa yang kaliber). Habis kemeja saya kotor kerana didera oleh "Red Indian" yang ada disitu. Terpercik peluh kerana "Red Indian" memang berniat mendera saya di depan umum... dan buat pertama kali juga dalam hidup, saya menunggang kuda. Sungguh teruja!! Perjalanan Jumaat diteruskan ke SACC.

Lewat petang itu saya ke I-City bagi program di SSIC dan welcoming dinner. Sudah lama tidak berjumpa dengan CEO SSIC, Y.Bhg Dato Jabar Ahmad Kembali. Pada kesempatan masa yang terhad saya dapat berbicara dengan Dato Jabar sambil menikmati refreshment. Wahh, Dato menyorot cerita 7 tahun lepas (2003) semasa saya menuntut dalam Diploma Pengurusan Seni. Kata Dato Jabar.. "dia kagum dengan kesungguhan dan pembentangan kertas kerja saya untuk dapatkan penajaan SSIC bagi menjayakan projek akhir Diploma Showcase. Secara peribadi, saya amat kagum dengan Dato Jabar, malah anak beliau yag baru berusia 22 tahun pun akan menamatkan pengajian dalam PHD.

Agenda malam diteruskan dengan welcoming dinner di park I-City. Terima kasih Kuzie Katering (Pak Engku) kerana menaja makan malam tersebut. Selain hidangan yang menyelerakan, tetamu juga dihidangkan dengan persembahan oleh Kuzie Melodi yang dihoskan oleh Jaafar Onn. Perut sudah kenyang, lampu-lampu berkilauan di bandar I-City, uhhh bola time.... tata semua!!

Catatan istimewa buat Ikin

Saya dedikasikan catatan ini untuk sahabat saya Ikin... mengenali Ikin di UiTM lewat pengajian di Fakulti Komunikasi & Pengajian Media, kami merupakan graduan Perhubungan Awam. Ikin seorang sahabat bercita-cita tinggi dan selalu berkeyakinan. Sifat perempuan yang saya suka, mandiri dan profesional.. ada pada Ikin. Saya turut mengenali papa dan mama Ikin, ternyata mereka sangat baik. Ikin anak En Ahmad Nor! haha..

Pantas masa berlalu, menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda lewat 2006। Haluan dan jalan hidup mesti diteruskan. Saya amat kagum dengan sikap Ikin, saat hatinya pernah remuk redam dia masih boleh tersenyum melawan rawan! Saya tahu bertapa kental hati wanita sepertinya menanggung derita jiwa! chaiiyokk my bff!!! masih teringat saat kitaorang planning sama-sama nak further master di Australia or New Zealand... itu sorotan cerita dua tahun lepas.

Sabtu - 12 Jun
Selamat Hari Jadi Ikin dan Selamat Pengantin Baru

Saat ini saya merasakan Ikin pasti rasa teramat bahagia.. "Big Day"
Saya bersama Ila ke Paroi untuk berkongsi kegembiraan pasangan pengantin baru. Sangat terharu apabila akhirnya Ikin berada di "singgahsana putih" bersama suami tercinta Riszki. Saya antara orang yang paling gembira kerana "mimpi ngeri" Ikin turut terbang di aspal masa.... Untuk sahabat saya Ikin, semoga ikatan kekal ke akhir hayat. Saya juga tidak sabar-sabar menjadi "uncle" buat zuriat Ikin.. doa untuk Ikin dan sekeluarga takkan pernah padam.. InsyaAllah...

"Sesuatu yang ikhlas itu adalah kekuatan yang mampu mengubah musibah menjadi muhibah dan sedih menjadi riang"