Friday, May 23, 2008

Selamat Bersidang Ahli-Ahli Yang Berhormat!!!

Persidangan Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri Selangor Yang Ke Dua Belas telahpun bermula pada 21 - 23 & 26 Mei 2008 sebelum ia ditangguh pada suatu masa yang ditetapkan. 'Live Streaming' persidangan boleh diikuti dengan melayari portal kerajaan Negeri Selangor.

Catatan dari Concorde, Shah AlamMajlis Santapan/Jamuan Makan Malam Sempena Pembukaan Penggal Pertama DUN Selangor Yang ke-12 telah diadakan di Grand Ballroom, Hotel Concorde, Shah Alam. D.Y.M.M Sultan Selangor telah berangkat tiba pada jam 8.45 malam.

Majlis pada malam itu turut diserikan dengan persembahan kebudayaan. Pada majlis yang sama, D.Y.M.M Sultan Selangor berkenan untuk menyampaikan hadiah Acara Riadah kepada Yang Berhormat Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor.

Memanjat syukur pada Khalik yang Esa, majlis tersebut berjalan dengan lancar. Sekali lagi pada malam itu, mata melirik dan meninjau-ninjau.... hati tetanya-tanya... di mana gerangan kelibat Ahli-Ahli Yang Berhormat dari Proksi Pembankang?

Upacara Pembukaan Penggal Pertama DUN Selangor ke-12

Upacara Pembukaan Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri Selangor Yang Kedua Belas telah selamat dijayakan pada 21 Mei yang lalu. Upacara yang bermula seawal 8.00 pagi itu dihadiri oleh semua Ahli-Ahli Yang Berhormat dan dif-dif kehormat. D.Y.M.M Sultan Selangor berangkat tiba pada jam 9.00 pagi dan diteruskan dengan Pemeriksaan Kawalan Kehormatan dari Tentera Laut Diraja Malaysia.

DYMM Sultan Selangor menyeru rakyat negeri ini mengamalkan budaya berjimat cermat dan berharap rakyat Selangor dapat menikmati kualiti hidup yang baik. Baginda bertitah demikian ketika merasmikan pembukaan persidangan penggal pertama Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor ke-12 .