Tuesday, December 23, 2008

Huru-hara…. Owhh :(

Life aku memang kelam kabut sket lately ni… byk dugaan datang.. minggu lepas memang sakit, kena demam teruk.. 3 kali jumpa doctor.. demam seram sejuk, Alhamdulillah bukan Denggi.. mungkin stress kot??? Gasrtik pun ada, huh.. ari tu kuar darah kat hidung.. panas dalam.. aku kena kuat, kena rajin makan ubat sebab byk benda aku nk kena buat.. sampai hari ni pun am still in recovery. Kepala otak memang pusing cari umah sewa baru… bukan senang nk cari yg betul2 n find a gud housemate… huh memang gilosss!

Hati ni memang hangin kat owner rumah skung.. almost 2 years aku n kekawan bersabar.. tapi kali ni memang aku nekad nk blahhh…. Ujang memang cilaka punya olang.. lu memang manusia jahat dan keji! Idup lu menyusahkan kitolang suma… lebih baik mampus.. (maaf sebab gunakan kata-kata kesat)..

Aku struggle dapatkan umah sewa baru n iklankan untuk cari housemate.. buat interview suma…. TQ GOD… semalam settle suma, after dapat umah sewa baru yg selesa n housmate pun ok.. hati lega… harap chapter 2009 akan jadi lebih baik.. Dlm 3-4 ari lagi aku akan moving kat umah sewa baru… erm bila la dapat beli umah sendiri??? insyaAllah ada rezki nanti…

Takziah untuk Che Su kerana mengalami saat2 duka baru-baru ini… sabar ye Che Su.. yakinlah ada hikmah pada setiap kejadian yang berlaku.

TQ untuk kawan2 yg banyak support masa aku dalam hura-hara.. malam tadi call my mum.. lega sangat2 dapat sembang2 ngan my beloved mum.. I luv u so much….

Band Idol & Juara Karoeke… (20 Dec)

Alhamdulillah.. akhirnya event penutup 2008 bagi Bahagian Kebudayaan, Kesenian & Pelancongan, Jabatan Korporat MBSA berlansung dengan jayanya! Walaupun pada awalnya terdapat sedikit kekangan namun ia langsung tidak mematahkan semangat! Tahniah kepada semua pemenang!!!

Sebagai Pegawai yang mengetuai Bahagian ini, saya perlu bersungguh dan memandang setiap kekangan itu dari sudut positif. Rasa penat berbaloi apabila kerjasama dan komitmen yang diberikan oleh rakan sekerja sangat membanggakan. Terima kasih tidak terhingga pada warga kerja Jabatan Korporat terutama BKK&P.

Tahun 2009 bakal tiba, semoga cabaran-cabaran baru akan ditempuh dengan penuh hemah dan hikmah. Dalam memenuhi obligasi sosial kepada warga Shah Alam, saya dan team BKK&P Jabatan Korporat MBSA akan tampil dengan program2 menarik untuk anda!!!

3H 2 malam (6-8 Dec)
















Lama tak pegi bercuti… hari raya AIDILADHA is coming.. tahun ni aku x balik KB, coz I’ve a few things need to do..dah tefon my mum untuk mintak maaf.. Sori to my bro Kuto, Johny n Che Su, my sis Jaja, Jiti & Kak Mah.. i cant spent time wit u all for dis time.. hehe.. Jime will back to KB on Jan 6…

Pagi Sabtu, Malaysia dikejutkan dengan kejadian tanah runtuh yang amat dasyat di Bukit Antarabangsa.. teringat kepad kawan2 yang tinggal kat situ, Alhamdulillah mereka semua selamat.. melewati tragedi Higlands Tower sedikit masa lalu, seolah-olah drama itu berulang. Al-Fatihah kepada mangsa yang terkorban.

Selepas Zohor, aku, Aril n Safwan bertolak ke PD.. huuh jalan pun quite jamm. Singgah di Senawang amek Nik.. am trying to call Tedy but his not answer. Lepak2 di PD akan jadi lebih bez kalu ada Tedy… Kitaorang menginap di Le Paris Hotel&Resort, yup..quite pleasant.

Tuntasnya, 3H 2 malam memang bez, mandi-manda, skodeng (ha..ha), makan2, BBQ, solat Raya di PD & lepak2+jalan2….. huh… minda pun agak released! Anway tq to Mr.Safwan, Aril & Nik.. korang memang bez!!!