Sunday, November 8, 2009

Bila Kijang menangis lagi...

Negeri Sembilan menjulang Piala Malaysia musim ini selepas menewaskan Kelantan 3-1 di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi. Hasrat Kelantan untuk mendakap Piala Malaysia musim ini musnah apabila Shahurain Abu Samah meletakkan Negeri Sembilan di hadapan pada separuh masa pertama. Kekecewaan pasukan Cik Siti Wan Kembang diteruskan dengan gol kedua hasil jaringan Hairuddin Omar selepas beberapa minit permainan separuh masa kedua mula.

Pasukan Hoben Jang Hoben itu terus membuahkan hasil apabila mereka dihadiahkan sepakan penalti yang disempurnakan Zaquan Adha. Kelantan hanya mampu mendapatkan satu jaringan daripada sepakan percuma Indra Putra Mahayuddin.

Lautan merah membanjiri Staduim Nasional kerana 80% para penonton adalah rakyat Negeri Kelantan. Kemeriahan perlawanan tercemar dek kerana sikap tidak cerdik dan tidak matang sesetengah rakyat Kelantan. Sungguh memalukan!

Kijang menangis lagi kata seorang Pakcik Tua yang sanggup meredah banjir, cuti 4 hari dari menoreh getah, semata-mata datang ke Kuala Lumpur untuk memberi sokongan pada pasukan Kelantan. "Pakcik dah berumur 69 tahun", esok belum tentu milik Pak Cik.

Mungkin belum rezki Kelantan. Saya sendiri berasa sedih, kesedihan ini bertambah apabila menyaksikan watak-watak antagonis dari penyokong Kelantan. Mual rasanya.... watak-watak ini berdosa kepada seluruh rakyat Kelantan yang lain. Tiada maaf bagimu!!!!