Tuesday, April 14, 2009

Gathering - Alumni GYDP UiTM Malaysia


Melewati Sabtu lepas, 11 April bertempat di Mid Valley, satu pertemuan yang cukup bermakna bagi Alumni GYDP UiTM Malaysia. Setelah hampir 3 tahun tidak bersua, akhirnya “gathering” kali ini menjadi! Terima kasih untuk Jun kerana berusaha bertungkus lumus dalam mengatur pertemuan ini. Terima kasih pada Along dan Faiz kerana menjadi penaja "persidangan pertama".

Sebagai pengamal PR, saya akan memastikan saya lah orang yang paling awal untuk hadir. Jangkaan saya tepat, dan tepat 12.28 tgh hari saya udah tiba di Mid Valley. Bukan senang untuk berkumpul bersama, dek kesibukan dan hal kerjaya masing-masing kami semua dibatasi ruang waktu. Saya terharu dan berasa gembira dengan kejayaan rakan-rakan seperjuangan yang kini telah membina kareer yang cukup membanggakan!

Tentang waktu lalu, kami semua begitu lantang dalam mempersoalkan hal-hal kebajikan pelajar! Kerana kami bersatu, suara kami didengar walau ada jerih dan kekangan, kami tetap mara dan tabah! Lalu hasil di penghujungnya adalah manis.

Alumni Gabungan Yang Dipertua (GYDP) Kolej Kediaman UiTM Malaysia akan terus melestarikan satu semangat yang dipenuhi cita-cita dalam membantu dan memugar paradigma terhadap mahaiswa Melayu di bumi UiTM. Hal ini menuntut komitmen, pengorbanan dan semangat waja! InsyaAllah saf kempinpinan kami akan sentiasa bersiap siaga!

Kepada rakan-rakan Alumni GYDP, andai ada rezki kita akan membuat lawatan pengantarabangsaan dan diskusi persatuan di Singapore atau Indonesia pada bulan Oktober ini. Semoga hati-hati kecil kita semua terus bersatu dan diberkati!