Wednesday, June 18, 2008

Kelantan- 5H 4M

Walaupun bercuti singkat tapi ia cukup bermakna… girang dapat bersama bonda tercinta. Jaja pesan, balik ni kena rajin2 sket coz nak buat kenduri kesyukuran untuk baby Jaja.. Raif Danish.. si kecil yang sangat comel. Kelantan yang tenang…. Huh,time ni la nak makan puas2… dalam 2-3 hari ini sempat juga menjamah nasi kerabu, ikan percik, rojak Kelantan dll…sodap!!!
Sabtu - sempat singgah di Pasar Siti Khatijah untuk beli ole2 kepada kekawan. Petang tu, singgah sekejap di Pantai Sabak… Dulu laut itu sangat tenang…. tapi bila ombak mengganas semuanya dihempas.. wajah tenang Pantai Sabak telah bertukar muram nan duka… lnilah kejadian alam… Pinta pada ombak… jangan mengganas lagi kerna nelayan di persisiran perit dalam ketakutan..
Sebenarnya, ada perkara yang belum tertunai.. dek kekangan masa... maka ia tertangguh lagi. Ahad yang dingin.. berat untuk mengucapkan selamat tinggal pada Bonda tercinta... ketemu lagi nanti! ingat anaknda dalam setiap doamu.. Perjalanan dari KB ke KL hanya menghambil masa 55 minit.. owh, sama2 dalam flight ialah tokoh politik yang lantang.. Mat Sabu. Selamat tinggal KELANTAN.... bertemu kembali SHAH ALAM...

Malam Apresiasi

10 Jun -Terima kasih diucapkan kepada Y.A.B Dato’ Menteri Besar Selangor kerana mengadakan malam apresiasi kepada semua warga kerja yang telah menjayakan Persidangan DUN yang ke 12 tempoh hari.

Majlis yang diadakan di kediaman rasmi Dato’ Menteri Besar itu juga turut dihadiri oleh Ahli-Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri , Ahli-Ahli Yang Berhormat Dewan Undangan Negeri dan dif-dif jemputan. Majlis bertambah meriah apabila Y.A.B Dato’ Menteri Besar sudi untuk menghiburkan para hadirin dengan 2 buah lagu.