Monday, August 18, 2008

Congratz Mr Mdan&Ac


Melewati Bandar Tasik Puteri, Rawang bagi memenuhi undangan perkahwinan rakan baik, Hamdan Ismail dan Asilah. Cepat benar masa berlalu.. sangat singkat. Hey bro!!! congratz bro! Mdan yang Fahmee kenali adalah seorang yg sangat nekad dalam hidup… after he quit his studies from UiTM, Mdan further at UNIKL, Lumut Perak..now he futher his Degree+Master in Scotland… balik nanti jadi lec kat UNIKL..

Masa kat UiTM memang banyak sangat dugaan.. dia nekad dengan keputusan untuk berundur dari bumi UiTM.. bekas pemain hoki Universiti ini juga berkali-kali menghadapi saat getir dalam hidup dan percintaannya dengan AC (nama manja untuk Asilah)… teringat saat2 bila Fahmee menjadi pengangkat telefon Mdan… yup, every 10 minit Ac akan call.. huh poning dibuatnya.. Ac, tq sebab kirimkan choclate pada Mdan untuk Fahmee.

Saya tahu, Mdan pernah rasa kecewa, bila Fahmee tidak mampu untuk menolongnya dalam beberapa hal.. saya mintak maaf!!! saya berpegang kepada kata-kata Mdan lewat waktu dulu..”Mee, ko sahabat baik aku dunia akhirat”…

Saya tahu, semalam Mdan berupaya menyembunyikan rasa sarat disebalik wajah tenangnya! Walaupun tanpa ayah dan bonda tercinta di majlis perkahwinan dek uzur, tanpa kakak yang tercinta yang baru meninggal dunia…kini Mdan menajdi anak tunggal.. Mdan memang tabah! Semoga Mdan dan Asilah bahagia untuk selama-lamanya.